AOW’ers in dienst nemen wordt aantrekkelijker

Voor werkgevers wordt het aantrekkelijker om een AOW’er in dienst te nemen. voortaan hoeven bedrijven AOW’ers straks nog maar zes weken het loon door te betalen bij ziekte, in plaats van twee jaar. Daarnaast komen er meer mogelijkheden om AOW’ers een tijdelijk contract aan te bieden.

Dit staat in een wetsvoorstel dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken naar de Raad van State heeft gestuurd voor advies. Zijn departement heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De maatregelen moeten per 1 juli 2013 ingaan.

Voor werkgevers is nu de langdurige loondoorbetaling bij ziekte nog een forse belemmering om gepensioneerden in dienst te houden of te nemen. Maar ook de huidige verplichting dat slechts drie keer achter elkaar een tijdelijk contract mag worden aangeboden, is een obstakel bij het aannemen van AOW’ers.

Minister Kamp maakt het ook voor de AOW’ers zelf interessanter om te blijven doorwerken. De AOW’ers krijgen recht op het wettelijk minimumloon. Op dit moment hebben ze dat recht nog niet.

In het wetsvoorstel staat ook dat het dienstverband automatisch eindigt bij het bereiken van de AOW-leeftijd, tenzij daar andere afspraken over gemaakt zijn tussen werkgever en werknemer. Volgens Kamp is het goed dat de wet daarover helderheid biedt. Deze bepaling geldt alleen voor de marktsector, omdat er voor overheidspersoneel al regels bestaan over het automatisch beƫindigen van het dienstverband.

Bron: Telegraaf, 29 mei 2012

Terug naar overzicht